T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ERİŞİLEBİLİR OKUL UYGULAMALARIMIZ

Okulumuz "Erişilebilir Okul" belgesine sahip olmaya hak kazanmıştır.

03-04-2021

Erişilebilirlik Uygulamaları:

- Engelli Rampaları( Genel Giriş, Okul ve Pansiyon Binaları): Kurumumuzdan faydalanan engelli öğrenci ve bireylerin tekerlekli sandalye ve akülü araba ile okul/pansiyon binamıza rahatlıkla ulaşabilmesi sağlanmıştır.

- Braille Alfebesi ve Ses Sistemi ile Oluşturulmuş Bina Yerleşim Planı: Okul binamızın girişinde tüm engelli bireylerin ulaşmak istedikleri yeri rahatlıkla bulabilecekleri bina planı bulunmaktadır.

- Görme Engelli Uyarı/Takip Yüzeyleri: Binamızda engelli bireylere yönelik girişteki bina planı ile bağlantılı uyarı ve takip yüzeyleri bulunmaktadır.

- Engelli Lavabo ve Tuvalet/Klozet Hizmeti: Okul ve pansiyon binamızda engelli bireylerin kullanımı için zemin yüksekliği ayarlanmış lavabo ve tutunma kolları bulunan klozet hizmeti sunulmaktadır.

- Engelli Lavabolarında Acil Durum Butonları: Okul ve pansiyon binamızda engelli bireylerin lavabo kullanımı sırasında karşılaşabileceği herhangi bir olumsuz durumu okul idaresine bilderebileceği acil durum butonu bulunmaktadır.

-Tekerlekli Sandalye Hizmeti: Okul ve pansiyon binasında yürüme engeli bulunan bireylerin ihtiyaç duymaları halinde kullanabileceği 3 adet tekerlekli sandalye bulunmaktadır.

- Asansör: Engelli bireylerin zeminden diğer katlara rahatlıkla ulaşabileceği kat asansörleri bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.11.2020 - Güncelleme: 01.04.2023 13:46 - Görüntülenme: 1015
  Beğen | 3  kişi beğendi