ELAZIĞ / MERKEZ - Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

STAJ İMKANLARI

Öğrencilerimiz stajlarını kamu hastanaleri, özel sağlık kuruluşları ve aile hekimlerinde yapabilmektedir.

Anadolu Meslek Lisesi Stajları

Anadolu Meslek lisesi programında 12.sınıfda öğrenciler ekim ayı başından haziran ayı başına kadar haftada 3 gün olmak üzere işletmelerde beceri eğitimine (staja) alınırlar. Haftada 2 gün ise okullarında derslerine devam ederler. İşyerlerince bu öğrencilere belli bir miktar maaş verilir ve sigortaları devlet tarafından ödenerek sigorta sistemine girişleri yapılır.

Staj yani işletmelerde beceri eğitimi dersi haftada 24 saatlik bir derstir ve ders olarak karneye geçer.

Öğrenciler işyerlerinde her hafta kendilerinden sorumlu bölüm öğretmenleri tarafından denetlenirler.

Her dönem sonunda bu ders için (staj için) işyeri yetkilisi tarafından öğrenciye not verilir. Ayrıca ikinci dönem öğrenci staj dosyasını da teslim eder ve beceri eğitimi sınavına alınır.

Yayın: 06.10.2021 - Güncelleme: 13.05.2022 10:13 - Görüntülenme: 1357