ELAZIĞ / MERKEZ - Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1990 yılında bir müdür ve dört öğretmen işbirliği ile Elazığ Cüzzam Hastanesi ek binasında 40 öğrenci ile eğitimine başlamıştır. Daha önce Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren okulumuz Mart 2006'dan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2007 yılında okulumuz eski Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nihat Büyükbaş´ın üstün çabaları neticesinde Ataşehir Mahallesi Dervişler Sokakta tek blok üzerine 4 katlı olarak kurulan okul binasına taşınmıştır.

Okulumuz 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren ilimiz hayırsever iş adamlarından Naci KOLOĞLU´nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kolin İnş. Turizm Tic. A.Ş. tarafından Fırat Tıp Merkezi yanında inşa edilen toplam 6 bloktan oluşan ,okul binası,kız öğrenci yurdu,yemekhaneden müteşekkil olan ,23 adet derslik,5 adet özel derslik,1 adet BT Sınıfı ,1 adet çok amaçlı oda,revir,doktor,hemşire odaları ve engelli öğrenci odalarını bünyesinde barındıran yeni hizmet binasında faaliyetine devam etmektedir.

Yayın: 26.10.2017 - Güncelleme: 08.10.2021 09:37 - Görüntülenme: 2401